Как променя изкуственият интелект хазартната индустрия?

AI или изкуственият интелект е откритие с огромно влияние и значение. Неговите алгоритми и процеси допринасят до безпрецедентна точност във връзка и изчисляване на бъдещи резултати в хазартната индустрия, като те са много по-точни отколкото човешкия мозък някога би могъл да изчисли.

През последните години изкуственият интелект започна да навлиза все повече в ежедневието, както и в нашия сектор на дигиталната хазартна индустрия.

Собсвениците на платформи за хазарт използват изкуствения интелект, за да ръководят бизнес процесите по по-ефективен начин, както и за пресмятане на точни резултати. Именно точността на тези резултати правят продуктите и услугите по-качествени както и допринасят за увеличаване на печалбите на платформите.

Някои примери за използването на изкуствен интелект са казината с bitcoin валута, залагания през мобилни устройства, залагания на живо и др. Към тази категория спадат и отличното обслужване на клиенти, предлагани от големи сайтове като Matchbook, Paddy Power или bet365.

Изкуственият интелект в хазартните игри

Чрез изкуствения интелект и машинното обучение компютрите придобиват огромно влияние върху хазартната индустрия както и върху начина, по който хората се интегрират с компютрите в работна им среда.

Предходната година сензацията, че софтуеар базиран на алгоритми победи световният GO играч озадачи света (Go – традиционно китайско название за стратегическа игра). Силата на изкуствения интелект в хазартната индустрия е вече факт, когато тази година компютър победи някои от най-умелите покер играчи в света в над 120 000 раздавания на Texas Hold ’em.

Покерът се счита за значително по-предизвикателен от другите стратегически игри, които се играят с помощта на изкуствения интелект факт, който смути собствениците на сайтове за хазартни игри.

Извода, че компютрите са надминали човешките възможност що се отнася до стратегическо мислене показва, че науката може да се използва в хазарта, за да се създаде тъй наречения “перфектния залог”.

Kak promenya izkustveniyat intelekt khazartnata industriya

Премахването на фактора “късмет” от хазарта

For example, imagine if statistical processes and algorithms were used to predict the outcome of sporting events, such as football and horse racing.

С помощта на изкуствения интелект може да бъде намален фактора на “късмета” на играча във връзка с хазартните игри. Представете си например, ако точни статистически процеси и алгоритми се използват, за да предскажат резултатите от спортни събития като футболни мачове или конни надбягвания.

В тези случаи залагащият може да базира решението си на какво точно да заложи единствено на предоставените статистически резултати. Подходът е сам по себе си уникален и се базирана на успешно сработване между човек и машина като резултата е предсказване на точни резултати отнасящи се за дадено спортно събитие.

Хазартната индустрия се гради върху статистики и вероятности. Именно поради тези особености използването на изкуствен интелект, който да предсказва резултати, като например дали един мач ще завърши с по-малко от 3,5 гола, би било напълно обосновано.

Може ли изкуствения интелект да сложи край на сегашната форма на хазартната индустрия?

Въпреки че, изкуствения интелект се усъвършенства все повече и компютрите стават все по-силни и компетентни, алгоритмите им не могат да предскажат точния резултат на едно спортно събитие, нито пък коя карта ще се раздаде по време на покер. Изкуствения интелект се използва по -скоро като статистически елемент за залагания и пресмятане на вероятностите за единично спортно събитие.

Внедряването на изкуствения интелект и алгоритмите могат да увеличат вероятността да се предскаже верния резултат на едно събитие. Това е самата истина, но имайки предвид значимостта на човешкия фактор в залаганията, то връзката между изкуствения интелект и човека би трябвало да се приема като партньорство, противопоставено на конфликт.

Изкуствения интелект може да предскаже възможният резултат на един футболен мач вземайки предвид фактори като предходни мачове, спортната форма на играчите, климатични условия както и хиляди други вариабли. Въпреки това, изкуствения интелект не може да предскаже една неочаквано лоша игра или подобни необясними събития.

Вземайки предвид всички изложени факти, можем да констатираме, че изкуствения интелект оказва влияние върху хазартната индустрия. Въпреки възможностите си изкуствения интелект не е широко внедрен. Въпрос на време е, той да се синхронизира в използваните системи, за да създаде тъй наречения “перфектен залог”.

Препоръчани български букмейкъри

БукмейкърБонус за ФутболВземи Бонус
bet365 Спорт
bet365 logo
До 100 лв Бонуси за Залози *
bet365 Футбол
bet365 logo

До 70% бонус за Комбинации с Мачове от Определени Първенства и Турнири **
Winbet Спорт
Winbet logo
200лв. Бонус
bwin Спорт
До 222лв. Стартов Бонус

*bet365 Спорт: До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. Важат срокове и условия

**bet365 Футбол: Важи само за директни множествени залози с 3 или повече селекции на стандартния пазар Краен Резултат, Двата Отбора да Отбележат Гол или Резултат/Двата Отбора да Отбележат Гол. Сумата на бонуса зависи от броя селекции. Бонусът е ограничен до 100.000£ и се прилага към цялата печалба. Важат ограничения и условия. Само за нови и класиращи се клиенти. Подлежи на “Правила и условия“.

Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти