Най-често срещаните грешки при спортни залагания

Статията се разделя на две теми, обяснение и ръководство за най-трудно приложимите опции за залагания както и обяснение за някои от най-често срещани грешки при спортни залагания. Ръководството предлага и съвети за успешни спортни залагания. Комбинацията от всички тези аспекти и съвети биха довели за вашите по-добри резултати, особено ако сте начинаещ.

Съдържание
Най-лошите залози предложени от твоя букмейкър Залози на живо Препоръчани български букмейкъри Залагания водещи до печалба – Никога не залагай на своя отбор Скоркаст залозите не са подходящи Много често срещани грешки, които могат до доведат до загуби Не се подлъгвайте със склонността към потвърждение Никога не удвоявайте залога си Не се фокусирайте върху бонусни предложения Кеш-аут функция - безполезна ли е? Какво е редно да направите? Намерете перфектният букмейкър Кои би трябвало да са добрите страни на букмейкърите? Правилното управление на парите ви е много важно Стойностни залози Как да пресметнете стойността? Оставете другите да свършат работата Дисциплината е ключа към успеха Стратегии при спортни залагания – фокусирайте се към малък брой спорт и се опитайте да станете по-добри Записвайте залозите си Използвайте бонуса с друг букмейкър

Най-лошите залози предложени от твоя букмейкър

Някои от най-популярните залози предлагани на пазара не са препоръчителни. Два от тях са калкулирани по перфектен начин, за да изгубите пари и именно за това са и най-любимите залози в букмейкърското общество. Устоявайки на тези предложения и залози ви дава възможността да спестите пари и да не губите.

Акумулаторни залози

Всеки залагащ е давал шанс на типа акумулаторен залог надявайки се да комбинира високите шансове за печалба с няколко видимо сигурни селекции. Това залагане е особено често срещано при играчи, които депозират 10 лв веднъж седмично в някои от платформите, където имат акаунти. Надеждата им е да депозират парите една петъчна вечер да станат богати през идните почивни дни. Истината е,че акумулаторните залози са главния източник на доходи за букмейкърите. Това само по себе си показва колко неподходящи са за самите играчи.

Пример за акумулаторен залог

Вашият фиш за залагания включва пет игри както следва:

 • Челси да победи при 1.50
 • Над 2.5 голове в мача между Ливърпул и Тотенхам при 1.75
 • Ню Касъл и Крилсал Палас при Няма равен залог или draw to bet при 3.50
 • Манчестър Сити да спечели мача на чужд терен при 1.90
 • Арсеналl +1 при Азиатски хендикап при 2.20

Петте залога се умножават по следния начин: 1.50 x 1.75 x 3.50 x 1.90 x 2.20 = 38.40

Както сами виждате фишът съдържа множество селекции с апетитни залози на стойност 38.40 като цифрата обозначава възвръщаемост от 384 лв, при залог от 10 лв. Имайте обаче предвид, че вероятността тези залози да се осъществят и да доведат до печалба е по малка от 3%.

Същият резултат важи и при един друг подход с малка вариация. Много от залагащите включват ограничен избор от два или три подбрани отбора в своите фишове за залагания, като отборите, разбира се са всеобщи любимци със силни позиции. Букмейкърите включват отбори като Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. Трите отбора оценени на 1.30 водят до един комбиниран залог с коефициент от 2.20. Предложението звучи добре, но в спорта нищо не е сигурно и винаги можете да се изненадате от крайния резултат. Ако Байерн по случайност спечели срещу Франкфурт, целият залог пропада и води до загуба.

Да изберете акумулаторен залог като стратегия на игра може да се сравни с това да се пробвате да спечелите на лотария. Ако искате да ударите джакпот резултат, то залозите с множество селекции биха били правилния избор. Ако обаче искате да не загубите вложените си пари, най-добре би било да избягвате тези видове залагания. Представяме ви главните причини за това заключение:

Високи залози означават голям риск

Колкото повече мачове се включат в един фиш за залози, толкова по-голяма е вероятността някой от тях да завърши по начин, по който не сте очаквали и на който не сте заложили. Помнете един загубен залог във фиша ви може да доведе до загуба на целия фиш, имайки предвид заложеният елемент на акумулаторния залог. Ефектът е с други думи лавинообразен и може да засегне и остатъка от залозите във фиша ви.

Букмейкърите ограничават печалбите

Дори и да имате късмет и да спечелите, много скоро ще откриете,че букмейкърите ограничават вашите бъдещи печалби. Това означава, че възвръщаемостта на залога ви се ограничава до определена сума пари. Максималната сума на разрешената печалба зависи от платформата (или страницата), в която сте избрали да залагате, но обикновено става въпрос за 20 000 лв. Това е най-често срещаната сума за максимална печалба.

Като пример, нека си представим, че сте избрали да заложите на 12 от 12 победители в акумулаторен залог с печалба от 30 000 лв. За съжаление в следствие на наложени ограничения вие няма да можете да получите пълната сума на заложената вече печалба. Този факт е безспорно доста обезпокоителен и дразнещ и води до ограничени бъдещи залози. Истината е, че букмейкърите са алергични към печелещите клиенти.

Въпреки всичко, има случаи, в които акумулаторните залози могат да са от полза. Нека си представим, че сте прогнозирали два залога с висока стойност (термина value bets ще бъде обяснен в детайл малко по-късно в статията). Няма нищо лошо в това да комбинирате тези две опции и да оставите залозите да се умножат като печалба. За съжаление, такъв вид печалба изглежда възможна на теория, практиката показва друго, особено що се отнася до играчи без опит. Най – важното умение при залаганията е именно да откриеш залози с висока възвръщаемост. Играчите, които притежават това умение се радват на дълготрайни успехи в хазарта.

Съдържание
Най-лошите залози предложени от твоя букмейкър Залози на живо Препоръчани български букмейкъри Залагания водещи до печалба – Никога не залагай на своя отбор Скоркаст залозите не са подходящи Много често срещани грешки, които могат до доведат до загуби Не се подлъгвайте със склонността към потвърждение Никога не удвоявайте залога си Не се фокусирайте върху бонусни предложения Кеш-аут функция - безполезна ли е? Какво е редно да направите? Намерете перфектният букмейкър Кои би трябвало да са добрите страни на букмейкърите? Правилното управление на парите ви е много важно Стойностни залози Как да пресметнете стойността? Оставете другите да свършат работата Дисциплината е ключа към успеха Стратегии при спортни залагания – фокусирайте се към малък брой спорт и се опитайте да станете по-добри Записвайте залозите си Използвайте бонуса с друг букмейкър

Залози на живо

Има голям интерес към залозите на живо за футбол както и за други спортове като тази тенденция се разпространява все повече. Залозите на живо е много популярна функция в платформите на букмейкърите. Има една основна особеност при залозите на живо, а именно, че рядко можете да спечелите нещо от този тип залагания. Разбира се, не е невъзможно да се намерят печеливши залози, но това обикновено е доста трудно. Букмейкърите са изключително изобретателни в тази насока като ви дават единствено няколко секунди, в които да можете да регистрирате добър залог. Малката времева рамка прави начинанието много трудно. Голям брой професионални играчи чакат именно тази времева рамка, за да регистрират залозите си, нещо което води от своя страна до намаляване на стойността на самия залог.

Залозите на живо показват по перфектен начин контрола, който букмейкърите могат да упражняват върху клиентите си. Нарастващата популярност на залозите на живо са и причината все повече спортни събития да се излъчват на живо в платформите за залагания. Букмейкърите веднага забелязаха, че броят на залозите се увеличава когато залагащите имат възможност да наблюдават спортното събитие на живо. Именно тази възможност дава усещането, че могат да се направят по-добри предположения за резултата на един мач.

Един от големите недостатъци за залаганията на живо е, че има времево забавяне между регистрирането на залога и одобрението му от системата онлайн. За разлика от залозите на живо, залозите, които се поставят преди започването на мача се одобряват мигновено. Забавянето по време на залагания на живо може да бъде 10 секунди, а в някои случаи даже и повече. Със сигурност милиони залагащи крещят ядосано срещу екраните, тъй като залозите им не се регистрират и биват отхвърляни. Можете да забравите за възможността да направите залог точно след отбелязан гол. Букмейкърите имат автоматично функционалност програмирана в страниците, която затваря пазарите, в случай на отбелязан гол, отсъден червен картон или друг вид значимо събитие по време на мач.

Значи ли всичко това, че залаганията на живо винаги са една неудачна опция? Отговорът на този въпрос е не, не е задължително винаги да се считат за лош вариант. Има една възможност, която е печеливша за този вид залагания. Ако един залог има висока стойност и изглежда печеливш преди един мач да е започнал, то този залог би бил печеливш и след като играчите започнат да играят. Ситуацията е валидна най-вече в нискостойностни пазари, където залозите имат тенденция да се увеличават непосредствено след започване на мача. Същата тенденция се забелязва и в някои пазари за азиатски хендикап, но само при позитивни квоти като например + 1 АХ за даден отбор. Въпреки това, имайки предвид недостатъците е най-разумно да се избягват залози на живо. Те като цяло преоценени, но въпреки това се радват на голям успех. Нашият съвет е да не подкрепяте вашия букмейкър с такъв тип залагания.

Препоръчани български букмейкъри

Най-добър сайтЗащо?Залагай!
bet365
 • големи вариации на оферти за футболни залагания
 • впечатляващи залози на живо
 • актуален бонус код

bwin
 • многообразни оферти за футболни залози
 • голям брой залози на живо

Залагания водещи до печалба – Никога не залагай на своя отбор

Очевидно е, че да залагаш на твоя любим отбор не е добра идея. Като начало, феновете имат тенденцията да надценяват потенциалните възможности и представяне на отбора, който поддържат. Тяхната силна, вяра и лоялност ги карат да мислят, че техния отбор може да победи всеки друг, по всяко време. Истината е обаче, че при залагания не бива да се губи връзка с реалността. Никога!

Друг отрицателен фактор е раздразнението и разочарованието, което ще изпитате, ако отборът ви загуби, а вие вече сте регистрирали залога си. Не само изживявате евентуалната загуба на отбора си, но и губите заложени пари. Може разбира се да решите да заложите на противниковият отбор, ако в това има логика. Тази ситуация пак не е приемлива, тъй като в един момент ще усетите, че поддържате противника само, за да не изгубите залога си. Както и да го погледнете да залагате на вашия отбор като цяло никога не е добра идея.

Скоркаст залозите не са подходящи

Скоркаст залозите са много популярни, въпреки че те са едни от най-губещите за един играч. Най-често срещаната комбинация е както следва:

Манчестър Сити ще победи 3-0 а Агуеро ще победи на 9.00

Според нас е редно да избягвате такъв тип залагания, защото като цяло са погрешно представени на залагащите. Обикновено букмейкърите включват в залога играчи с големи и очевидни шансове за победа. В резултат на това залагащите често правят грешни калкулации на самия залог като считат, че дадения играч ще направи повече голове отколкото е реалистично. Вследствие на тази грешна логика се получава един лошо балансиран залог. В залозите има и голям маргинал, нещо което ще даде предимство на букмейкърите. Залогът не е изцяло добър, но е достатъчно добър, за да се спечелят пари, най-вероятно обаче печалбата да не дойде при вас.

По-добър вариант е да се концентрирате върху азиатски хендикап или пазари предлагащи над/под залози. Конкуренцията между букмейкърите на тези пазари е по-малка като там се предлагат по-добри залози. Гореописаният пример важи за класически залог отнасящ се за победи по време на спортни състезания.

Много често срещани грешки, които могат до доведат до загуби

Обяснихме някои от най-незадоволителните и губещи залози на пазара. Време е да се фокусираме върху често срещани грешки при спортните залагания. Ще разучим подробно склонността към потвърждение, разумно управление на вашите пари, кеш-аут функциите и бонусите.

Не се подлъгвайте със склонността към потвърждение

Склонността към потвърждение е термин, който се използва в психологията. Той обяснява тенденцията на хората винаги да се опитват да намерят доказателства, които да потвърдят техните теории. В същото време хората отдават по-малко значение и внимание на същинската информация. Това е една съществена грешка, която много залагащи правят докато търсят информация за следващите си селекции. Франсис Бейкън описва това поведение още през 17-и век:

Истината е, че главната причина и основа на суеверието е, че хората забелязват всичко, което печелят, но не виждат когато губят; запомнят първото, но забравят и неглижират второто.

Най-доброто проучване е обективното, базирано на факти и референции към минали залози. Всъщност, повечето играчи вземат решение за даден залог и в последствие започват да търсят доказателства, които ще подкрепят това взето решение. Ето един пример, вместо да се фокусирате върху трите последни мача, които даден отбор е изиграл и спечелил, проучете по-подробно последните 10 или 15 такива. С риск резултата да не ви хареса, то той със сигурност ще бъде много по-точен.

Никога не удвоявайте залога си

Много популярна стратегия е да удвоите залога си след като вече сте изгубили. Стратегията не е печеливша, но въпреки това е популярна. Концептът сам по себе си е бил измислен за играчите на рулетка като идеята е доста проста. Удвоявайки залога си практически означава, че няма да загубите в дългосрочен план, защото имате шанс за печалба както и да компенсирате натрупаните загуби. За съжаление има два фактора, които опорочават стратегията:

Първо залогът нараства изключително много по време на поредица от загуби. Например, ако изгубите 10 лв, вторият залог бива 20 лв, а третият 40 лв и т.н. Петият залог би бил в размер на 160 лв. Повечето залагащи разбират, че е напълно възможно да имаш пет поредни губещи залога. В един момент, това което се случва е, че парите ви свършват.

Букмейкърите имат и лимити, което на практика значи, че залозите са ограничени. Например, ако имате 6 поредни загубени залози, букмейкъра може да ограничи системата така, че тя да не приеме ваш последващ голям залог, който би могъл да компенсира загубите.

До какво заключение можем да стигнем? Въпреки че вероятността да генерирате дългосрочни загуби е малка, то тя не е чак толкова малка, колкото повечето си мислят. Губейки пари и влизайки в системата на Мартингейл е един доста реалистичен сценарий.

Нестихващият успех на онлайн казината се базира на подобно погрешно мислене. Хората като цяло смятат, че системата на Мартингейл в един момент ще проработи.  Тя вярват, че резултата от завъртанията на рулетката ще се промени както и че след определен брой попадения на червено, цвета ще се промени и късмета ще се обърне в тяхна полза. Цветът наистина се променя, но в повечето случай това става твърде късно и играча е заложил  абсурдно високи суми, вследствие на грешни прогнози. Системата трябва да следва ограниченията за залагания важащи за всяко казино.

Извода е, че трябва да приемате губещите залози именно като губещи, а не да компенсирате загубата като удвоявате залога.

Не се фокусирайте върху бонусни предложения

Началните бонуси предлагани от букмейкърите като този на Efbet (прочетете повече за Efbet бонус код) са интересни, но могат да бъдат нож с две остриета. Бонусите предлагат повече пари за залагания, но са свързани с тежки изисквания преди да можете да изтеглите евентуалните си печалби. Изискванията могат сами по себе си да доведат до рисковани залози. В повечето случаи бонусите дават същата сума, която сте депозирали в платформата. Истината е, че както бонуса така и депозита трябва да бъдат заложени многократно. За съжаление, букмейкърите налагат рестрикции що се отнася и до минимална сума на залог, като по-малки суми не биват приемани.

Ето един класически пример важащ в много онлайн платформи:

Вие депозирате 100 лв. и получавате допълнително 100 лв. под формата на бонус. Изискванията могат да уточняват, че е нужно да заложите сумите 5 пъти (сумата на бонуса както и сумата на депозита) при минимални залози от 1.80. Това значи, че можете да достъпите бонуса след като направите залози на стойност 1 000 лв. (или 200 лв. x 5). Повечето залагащи биха се фокусирали върху рисковани залози. Това е именно и очакването на букмейкърите. Резултатът е, че повечето губят собствените депозирани средства, а букмейкъра въобще не изплаща бонуса.

Друг негативен фактор е, че залагащите трябва да изпълнят изискванията на букмейкъра в 30 дневен срок след като са направили депозита. Това означава да се направят залози за 1000 лв, сума която е доста висока, особено за начинаещи. Трябва да бъдете много внимателни с такъв тип бонуси като най-добре е просто да ги избягвате.

Може би това не е най-добрата опция, но наистина си заслужава да я вземете в предвид. За радост, има вариант, в които бонусите могат да са от полза, като той ще бъде обяснен малко по-късно в тази статия.

Кеш-аут функция – безполезна ли е?

Все повече букмейкъри предоставят опцията за кеш-аут, която би могла да има положителен ефект върху залаганията ви. Функцията позволява на клиентите да осребрят залога си преди той да изтече. Според букмейкърите функцията служи като една застраховка срещу потенциална загуба, ако например в хода на мача се покаже червен картон или пък селекциите ви се объркат заради някакъв обрат на събитията. Въпреки това, печалбите са доста по-малки от тези на оригиналния залог. Добре е да се вземат предвид следните фактори:

Ако букмейкърите рекламират, че нещо, независимо дали залог или друг фактор са от полза на клиентите, те обикновено не са. Букмейкърите изкуствено създават ситуации, в които играчите да мислят, че държат нещата под свой контрол. Ако една функция не е в полза на букмейкъра, то тя никога не би била създадена.

Кеш-аут се случва по време на дадено спортно събитие, а в статията вече обяснихме, че залозите на живо не са добра опция. Ето и едно друго обяснение за света на залозите. Букмейкърите затварят платформите за залози, след като нещо значимо се е случило по време на спортното събитие. По същия начин кеш-аут функцията се затваря, ако се случи нещо от подобен характер. Именно това прави цялата функция доста безполезна.

Функцията може да бъде от полза, ако по случайност сте направили залог за грешен отбор и искате да поправите тази грешка.

Какво е редно да направите?

След като разказахме подробно за нещата, които да избягвате, нека сега се запознаем с добрите стратегии, които могат да доведат до печалба.

Намерете перфектният букмейкър

Един от най-важните аспекти в залаганията е подбора на перфектният букмейкър. Нека обаче бъдем честни, трудно е да се намери нещо, което не съществува. Всеки букмейкър има своите предимства и недостатъци както и всеки клиент има специфични нужди и желания свързани със залаганията му.

Ще се постараем да обясним повече по тази тема. Букмейкърите се делят на няколко групи. Повечето от тях са частни компании, с дългогодишна практика в бранша, предлагащи интересни онлайн функции като залози на живо както и множество пазари за залози. Има една неприятна тенденция букмейкърите да ограничават истински печелившите играчи, като имайте предвид, че повечето залагащи имат среден успех в залозите си. Ако се съпостави тази тенденция с друг бранш, например продажбата на коли, то тези букмейкъри биха продавали удобни, но много бавни такива. Платформите на букмейкърите са идеални за начинаещи, но не и за среден клас или пък за професионални играчи.

Друг вид оператор са тъй наречените обменни букмейкъри. При тях играчите не залагат срещу самия букмейкър, а един срещу друг. В този случай залозите са по-добри и не се прилагат ограничения. Недостатъка е, че тези платформи са подходящи за хора с опит и не предлагат толкова много спортове колкото други типове оператори. Залозите в по-нисшестоящите лиги също е трудно. Някои функции като например залози на живо не са достъпни, като същото важи и за бонуси насочени към нови клиенти. В аналога с автомобилната индустрия този тип оператори могат да се оприличат като бързи и мощни спортни коли, които обаче са трудни за използване.

Третата група са частните оператори, които се държат към печелившите си клиенти по различен начин, от този на конкурентите. Въпреки че са частни предприятия, които целят да имат печалба, те всячески се стараят да се дистанцират от големите и популярните конкуренти в сектора. Примерни платформи са Pinnacle Sports и SBObet, азиатски букмейкъри популярни за спортни залагания. Залозите в тези сайтове могат да се сравняват с групата на обменните букмейкъри. За съжаление сайтовете не са достатъчно удобни за потребителя. Повечето от тях не са лицензирани от европейските власти. Ако обаче се чувствате комфортно да залагате с сайтове лицензирани в Куракао или Азия, то именно тези букмейкъри би трябвало да са вашия първи избор.

Кои би трябвало да са добрите страни на букмейкърите?

Моля, фокусирайте се върху следните функции когато избирате букмейкър. Погледнете също така и ръководството приложено в края на статията.

Залози

Нищо не е по -важно от добрите залози. Ако избраният от вас букмейкър предлага средно-добри залози/коефициенти, намерете друг, който предлаг по-добри.  Сравнението между различни залози би било от голяма помощ при търсене на подходящ букмейкър. Ако се чувствате несигурни за надежноста им, направете детайлно проучване онлайн. Проучването не отнема много време, а ви спестява съжалението, което бихте изпитали регистрирайки се в страница с лоши залози. Начинаещите играчи не се интересуват особено от залозите, но това би могло да се промени.

Ограничения

Ограниченията прилагани за залагания не са от интерес за начинаещите, но са определено важен фактор за опитните играчи. Ако сте изключително печеливши в залаганията си, то повечето частни букмейкъри ще забележат това благодарение на внедрени процеси за защита. Те ще ограничат залаганията ви в момента, в който забележат тази тенденция. Ако например имате право да залагате единствено на стойност 5 лв, то това е признак, че букмейкъра е запознат с вашите успехи и те не са му никак приятни. Има две решения на подобен вид проблеми. Едното е да залагате в платформи на обменни букмейкъри или да намерите такива, които не слагат ограничения и имат за цел да привличат професионални играчи.

Пазари

Букмейкърите предлагат залагания за различни видове спортове и лиги както и различни пазари за спортните събития. Един от най-популярните е азиатския хендикап, който се предпочита пред европейския хендикап. Не всеки оператор обаче предлага азиатския хендикап, тъй като залагания от този тип са по-ниско рискови в сравнение с други хендикапи. Най-добре е да проверите обхвата на залозите предлагани от вашия букмейкър, за да се уверите, че те са достатъчно разностранни.

Този съвет важи за различните видове залози, спорт и лиги, които се оферират. Голям плюс би било, ако избраният от вас букмейкър предлага залози в по-нисшите лиги като Conference National и Isthmian League. Колкото повече залози се предлагат в различните типове пазари, толкова по-добре. Повечето букмейкъри несъмнено са по-информирани от вас що се отнася до основните лиги, но ще изпитат несигурност при залози на по-нестандартни мачове като Флийууд Таун срещу Барнет.

Разделихме букмейкърите на три основни групи и ви дадохме съвети във връзка с избора ви на такива. Дори и да вземете предвид отличителните белези на тези групи, все пак съществуват различия и между тях. Това прави избора на букмейкър, който перфектно да пасва на нуждите ви доста труден. Въпреки това, ние сме създали някои насоки за всеки тип залагащ.

Начинаещи

Този типаж е подходящ за традиционните букмейкъри като Ladbrokes и William Hill. Те предлагат всичко, от което един начинаещ  има нужда. Платформите са и перфектното място за разучаване на самата концепция за залози. Компаниите са благонадеждни и добре познати на пазара. Залозите обаче не са от най-добрите. На често печелещите клиенти не се гледа с добро око.

Средно ниво

Ако сте играч от средно ниво, би трябвало да се концентрирате в това да намерите букмейкъри, които не поставят ограничения за залаганията ви. Идеалният партньор в този случай биха били платформи като Betfair или Matchbook. Авансираният частен букмейкър Pinnacle също е добър вариант.

Професионалисти

Азиатските букмейкъри са най-предпочитаните сред професионалните играчи. Борси за залагания също са добра опция, стига те да разполагат с достатъчна ликвидност да покрият голям брой спортове и лиги.

Правилното управление на парите ви е много важно

Не можете да промените начина, по който букмейкърите работят, но можете да се концентрирате върху доброто управление на парите си.

Хората са алчни и това е всеобщо качество, което не бива да се подценява. Алчността не се изразява в това един играч да си възвърне средствата след като ги е изгубил. Обикновено тя се изразява в това да се печелят все повече и повече пари. Ще се изненадате, ако знаехте колко много залагащи се стремят именно към това. Те могат да спечелят 100 лв и после да заложат цялата печалба, заради изкушението да спечелят повече.

Най-добрия съвет е да не рискувате повече от 1 % от бюджета си за един залог. За съжаление са необходими доста средства, за да се спазва това правило, за това в началото процентът може да се увеличи от 1 на 5 %. Това значи, че ако депозирате 100 лв, максималната сума на един залог трябва да е 5 лв.

Описаният подход може да ви се стори скучен и труден, но е много добър, особено ако искате да избегнете катастрофални ситуации при залаганията си. Когато залагате само една малка част от общия си бюджет ще имате възможността да залагате по-дълго време и да понесете загубите. За да запазите средствата си е редно да ограничите риска докато се опитвате да спечелите. Това звучи като една невъзможна мисия, но не е. Вие сте доста защитени да изгубите целия си депозит, ако залозите са ви малки. Ако имате печалба залогът ще се увеличи автоматично.

Стойностни залози

Дали вече споменахме, че да намерите победители свързани с високи залози е най-добрата стратегия в спортните залагания? За дългосрочната ви рентабилност е важно да намерите стойност в ежедневните си залози. Казано с прости думи стойностните залози са тези с твърде висока стойност, като те могат да бъдат резултат от неправилна калкулация от страна на букмейкъра. Предложените компилации на залози са направени професионално и със сигурност намират стойности по сложен начин, в сравнение с вашите собствени сметки. Пресмятането на стойността е трудна задача, но тя наистина си заслужава.

Как да пресметнете стойността?

Първата стъпка е да пресметнете процентната вероятност за печалба дадена от самият букмейкър. Тази стъпка е сравнително лесна.  Формулата е следната: разделяте залога с цифрата 1 и после я умножавате със 100.  Ето и един пример: ако Челси са фаворити за даден мач при залог 1.60 и вероятността за печалба е 62.5% сметката би изглеждала по следния начин:

1 / 1.60 x 100 = 62.5%

Вземете този резултат и го сравнете с вашата лична оценка или преценка. Може би смятате, че 62.5 е твърде висока цифра, защото някои от важните играчи са с контузии или защото Челси ви е разочаровал многократно. В този случай може да се заложи на “двоен шанс”, където стойностният залог би бил в това Челси да загуби.

Най-важният момент в това да намерите правилната стойност на един залог е вашата собствена преценка за един бъдещ резултат както и за залозите, които се предлагат. Изпробвайте метода без да бързате. Описаният концепт може да даде желан резултат базиран на по-дълъг период от време. Реално можете да направите реалистична оценка на резултатите, само ако прилагате метода през дълъг период. Ако вашите парични средства се увеличават, това значи, че преценките ви за стойностни залози са правилни.

Има още един авансиран метод за намиране на стойността на залозите. Той се базира на това да направите собствен модел за залози в Ексел, но за по-подробна информация, моля потърсете в Google.

Оставете другите да свършат работата

Можете да намерите много прогнози за залози онлайн, като само някои от тях са безплатни. Ако успеете да намерите добра платформа със съвети или форум, в който играчи обменят опит и собствени прогнози я използвайте усърдно. Такъв тип съвети могат да покажат стойности, за които вие самите не сте се сетили. Ако получите и информация, която доказва тази стойност, още по-добре.

Истинността на самите съвети е пряко свързана с таланта на този, който ги дава както и с тяхното качество. Анализирайки един съвет за даден залог, може да намерите ключова информация като например контузии и чужди мнения относно залога. Именно тези детайли могат да послужат като основа на вашето собствено проучване. Това важи повече в ситуации където се залага на по-ниските лиги, където играчите разполагат с повече информация от букмейкърите. Ако намерите форум, където се споделя такъв тип информация, това може да ви е от полза.

Безплатните съвети могат да бъдат полезни. Да платите за съвет е обаче нещо различно. Като начало нямате никакво доказателство, че съветът е добър. Печалбата може да изглежда внушителна, но ако се замислите реално всеки може да напише произволни числа на една уеб страница. Ако един много успешен играч продава съветите си, не е ли редно да се запитате защо ги продава, а не ги използва сам и да печели от тях?

Дисциплината е ключа към успеха

Независимо дали губите или печелите трябва да бъдете дисциплинирани. Дисциплината е тясно свързана с управлението на собствените ви средства. Радвайте се на печалбата си без да ставате прекалено сигурни в себе си. Можете би се чувствате неуязвим, но вероятно не сте най-добрият играч на света, въпреки че може би няма да се съгласите с това твърдение. Една печалба може да доведе до желанието за по-високи залози, залози, които най-вероятно не бихте направили. Това се дължи на всеобщата ни черта, а именно алчността.

Една загуба има същият ефект, с тази разлика, че се чувствате уязвими. Залозите се увеличават като стойност и играчите могат да залагат на сляпо. Играчи, които са загубили имат тенденцията да залагат веднага на следващото достъпно спортно събитие, дори и това да е мач на Сингапур С – лига, само за да възстановят загубите си. Този вид поведение се случва най-често през нощта или след като са изпити няколко питиета. Едно от най-неудачните решения е да се залага когато сте пили. Не обръщайте внимание на онлайн платформите с казино и покер, там можете да загубите остатъка от парите си.

Запомнете, че успешните залози са продукт на един бавен процес. Никой не залага 10 лв и започва да печели едномесечна заплата само за два месеца. Процесът може да е скучен в началото, но определено ще стане по-интересен, след като започнете да печелите.

Стратегии при спортни залагания – фокусирайте се към малък брой спорт и се опитайте да станете по-добри

Вече коментирахме значението, което дисциплината има при залагане. Можете да повтаряте златните правила за залагане като мантра, за да не се отклонявате от тях. От голямо значение е да не залагате на всичко и да не избирате произволни спортни събития. Прилагайте това правило и залагайте на футболни мачове, които познавате и не се поддавайте на изкушението да заложите на хвърляне на копия по време на Олимпийските игри.

Предлагаме да залагате на футбол, поради разнообразните събития и многото лиги. Ако познавате спорта ще ви бъде значително по-лесно да съпоставите залозите и да определите тяхната стойност. Някой професионалисти се фокусират върху NBA и MLB като тези видове спорт, също както футбола предлагат множество събития за залагания.

Ключът към успешното спортно залагане е да го взимате на сериозно и да се опитвате да научите повече за него. Статии, които обясняват по-авансирани стратегии и теории за залагания са не само интересни, но и полезни. Те показват математическите изчисления, на които се базират залозите. Има разбиране, че залаганията се основават само върху знанията за даден спорт, но истината е, че тяхната същност е математическа.

Записвайте залозите си

Записвайте всеки свой залог, както добър така и лош. Това е доста работа и е в разрез с разбирането, че залагането трябва да е нещо приятно. Въпреки това, когато записвате залозите си придобивате отлична представа за вашите печалби и загуби. Такъв вид статистика си видят всички професионални играчи.

Записването на залози в детайл дава отговор на следните важни въпроси::

 • В кой спорт имате експретно мнение?
 • Кои лиги са най-доходоносни?
 • Кои са най – успешните типове залози?

Ако сте се концентрирали да залагате в азиатски хендикап една обикновена екселска таблица ще покаже именно тази тенденция. Колкото повече залагате, толкова по -подробна ще става и таблицата ви.

Използвайте бонуса с друг букмейкър

Вече се спомена, че е редно да внимавате с използването на бонуси, но те могат да се използват спокойно, след като отворите свой акаунт. Това обаче изисква един по-авансиран процес. Правите следното: използвате бонуса си за даден залог при един букмейкър и залагате на точно обратното при друг. По този начин обхващате всички възможни резултати и печалбата ви е гарантирана.

Ето и един пример:

В мач между Ливърпул и Нюкасъл в Премиерна лига Ladbrokes могат да предложат залози от 1.83. Залогът се базира на това, че ще има 2 гола, BetVictor оферират 2.00 при залог, че общият брой на голове ще бъде под 3. В този случай залагате своя депозит плюс бонус от 100 лв в Ladbrokes. Залогът трябва да е, че мачът ще завърши с повече от 2,5 гола. След това правите същото в BetVictor, но залагате, че головете ще са по-малко от 2,5.

Изглежда като спекулация, но математическата логика няма да ви изневери. Ако залогът с над 2,5 гола спечели ще имате 400 лв в акаунта си в Ladbrokes като печалбата ще е 200 лв. Именно тази печалба ще се равнява на евентуалната ви загуба в  BetVictor. С други думи ще се превели 200 лв от вашият акаунт в BetVictor от този в Ladbrokes. Ако залога включващ по – малко от 2,5 гола се окаже печеливш, вие е изгубите 100 лв депозит и бонус в Ladbrokes, но паричните ви средства в BetVictor ще са 366 лв, което значи,че ще имате 66 лв печалба. Описаната печалба няма изисквания към залога и няма заложена загуба при използване на бонуса. Процесът е известен под името “pushing”, в директен превод на български -бутане. Играчът побутва бонуса като идеята му е или да спечели в единия си акаунт или да изпълни изискванията за залог в другия.

Заключение

Ако следвате някои от съветите представени в тази статия, ще забележите подем в вашите печалби от залагания. Някои от тези инструкции са сложни, особено ако сте начинаещи. Не всеки има възможността да играе с бонусите или да изфабрикува модел за залагания, който определя стойността на залозите. Всичко това е реда на нормалното. Започнете с най-лесните правила и вижте как ще се справите.

Запомни следните златни правила:

 • Без акумулаторни залози, залози на живо, скоркаст и залози за вашия отбор
 • Винаги правете обективни проучвания, не удвоявайте залога, избягвайте кеш-аут функцията и внимавайте с бонусите
 • Записвайте всеки свой залог, фокусирайте се към определен брой спорт
 • Забавлявайте се!
Рекламно съдържание | 18+ | Важат условия и правила | Играйте отговорно | Само нови клиенти